Vi har lärt oss den hårda vägen, för att underlätta för dig

Vi har förpackat allt vi lärt oss av 20 års skogsbruk i ett enda enkelt stubbfräsverktyg. Ur detta utvecklade vi Dipperfox.

Historien om oss

När vi arbetade utanför anläggningen, ibland djupt inne i skogen, kunde vi inte undgå att märka att arbetet inte alltid fortskred som förväntat. Ibland berodde det på dåligt väder eller oländig terräng, men oftast var det småsaker som orsakade förseningar och trassel som i slutänden växte till massor av bortslösade arbetstimmar, bränsle och pengar.

Genom att observera och praktisera har vi lärt oss att en noggrannare planering och de rätta redskapen kan göra hela skillnaden. Med en gnutta innovation, snillrikhet och beslutsamhet lyfte vi oss själva till en helt ny nivå och blev produktutvecklare.

Och voilà – det ena ledde till det andra och 2018 byggde vi vår första fungerande prototyp till en stubbfräs. Den blev en succé och vi aldrig såg röken av den igen efter att ha skickat iväg den för att testas av ett företag med tunga maskiner. De vägrade helt enkelt att lämna tillbaka den. Därför blev vi tvungna att bygga en ny och ännu bättre prototyp, som även denna aldrig lämnades tillbaka till oss!

Detta inspirerade oss till att kombinera familjens tunga utrustning, ingenjörskonst, produktions- och affärsutvecklingsfärdigheter för att lansera Dipperfox – ett innovativt varumärke inom tung utrustning som kombinerar vår erfarenhet, idéer, passion för effektivitet och lite galenskap på kuppen.

Vi konstruerar och tillverkar alla stålkomponenter i vår egen fabrik som är utrustad med en del av marknadens smartaste och snabbaste stålbehandlingsutrustning, människor och rävar. Vårt familjeföretag har vuxit till ett team på med ingenjörer, operatörer och specialister som redan arbetar med nya produkter – alla avsedda att fräsa, kapa, riva och krossa på ett oslagbart sätt!